U bent hier

Home

Het Amsterdamse Lido

Midden in onze hoofdstad bij het Leidseplein aan de Max Euweplein 62 vindt je sinds 1 december 1986 Holland Casino Amsterdam. Met veel mogelijkheden op het gebied van gokken heeft het casino ook verschillende arrangementen die een avondje uit met een groepje tot een groot succes kunnen maken. Dit compleet moderne casino kan naast de verschillende beschikbare mogelijkheden voor arrangementen ook een geweldig restaurant bieden waar je kan kiezen uit verschillende gerechten. Voordat u gaat gokken of tussendoor kun je hier genieten door te kiezen uit een eigen 3 gangen menu van de kaart. Aldus de info via internet.

Historische menu's

Vóór de uitvinding van de boekdrukkunst en de daarop volgende méérkleurendruk kende men de heden gebruikelijke, dikwijls zeer kunstzinnig uitgevoerde menukaarten niet. De gangen werden toen mondeling aangekondigd door een van  diegenen die de maaltijd bereidden, meestal de chef de cuisine, een functie die reeds sinds de oudheid bestond aan de hoven van vorsten en in de huishoudens van gegoede burgers. In de herbergen en gaarkeukens werden de maaltijden die verkrijgbaar waren dagelijks keurig netjes met krijt op zwarte borden geschreven.

SMH bezoekt Sligro 3.0 in Utrecht

 

Gastvrije en Culinaire Wine & Dine bij de SLIGRO in Utrecht

Op donderdag 12 mei werden we, 16 SMH leden en introducées,  om 17.00 uur ontvangen door Peter Neefs, vestigingsdirecteur van deze 3.0 Sligro. 3.0 is een nieuw concept waar in rap tempo vele Sligro-vestigingen in worden omgevormd in bedrijven met een luxe uitstraling met meer dan 40.000 zeer hoogwaardige food en non food producten en medewerkers met uitgebreide kennis, passie en professionaliteit om ook de tophoreca te kunnen bedienen en aan zich te binden.

Dag van de tafelbereidingen op het ROCvA

Donderdag 21 april heeft lesrestaurant Elements van het Rocva (Hotelschool Amsterdam) meegedaan aan de Dag van de Tafelbereiding. Dit was een initiatief van Clemens Schalkwijk van de Société des Maîtres d'Hôtels. Het was ter promotie van het fantastische vak van gastheer en vooral om de klassieke vaardigheden die daarbij horen weer eens onder de aandacht te brengen.

Column van de Voorzitter April 2016

Wat een mooi vak hebben we toch!!

Op 21 april is het maar weer eens bewezen. Tijdens de dag van de tafelbereidingen bij Club Newport in Huizen had Clemens Schalkwijk een klassiek menu met diverse tafelbereidingen in een modern jasje gestopt. Steak Tartaar en een hele Kreeft werden er door Clemens en zijn assistente Fleur van leeuwen synchroon geprepareerd. Ook geschaafde truffel en een getrancheerd duifje ontbraken niet in het menu.

Pagina's